Testament

Heeft u het goed geregeld voor later?
De afgelopen jaren is er veel veranderd als het gaat om erven & nalaten en erf- & schenkbelasting. Veranderde wetgeving zorgt niet alleen voor belangrijke en ingrijpende wijzigingen, maar biedt u ook mogelijkheden!

Is een testament wel nodig?
De ervaring leert dat de werkelijke behoefte soms anders is dan waar u zelf in eerste instantie aan dacht. De wet regelt een aantal zaken, maar een testament is dé manier om zelf te bepalen wat er na uw overlijden met uw geld, uw huis en andere bezittingen gebeurt. Een testament zorgt ervoor dat de vererving en afwikkeling van uw nalatenschap is toegespitst op uw persoonlijke situatie en wensen. Tevens kunnen diverse regelingen in het testament bewerkstelligen dat de erfgenamen minder erfbelasting hoeven te betalen na uw overlijden.

Testament vóór 2010?
Heeft u vóór 1 januari 2010 een testament gemaakt? Dan is de kans groot dat uw testament niet meer up-to-date is. Door wetswijzigingen moeten bij overlijden mogelijk meer belasting worden betaald of heeft het testament juridisch andere gevolgen dan bij het maken van het testament werd gedacht.

Laat uw situatie vrijblijvend onder de loep nemen door één van onze juristen met een gratis testament scan.